
KáTé Törés Garancia
A termékeket gondosan csomagoljuk, biztos lehetsz benne, hogy épségben megkapod rendelésedet.

Pénzvisszafizetési Garancia
Ha meggondolnád magad, küldd vissza a terméket bontatlanul, és visszafizetjük az árát.

Biztonságos fizetés
Az oldalunkon minden szükséges lépést megtettünk, hogy biztonságban tudd az adataidat.
Leírás
A Gay Hussar elemi szinten magyar. A lepárlás a tokaj-hegyaljai Bodrogkisfalúdon történik a Seven Hills főzdéjében, a gint gabonaszesz és tokaji hárslevelű szőlőből készült párlat keveréke teszi páratlanná. Ihászi Dániel, a Gay Hussar megálmodója a Hype&Hypernek elmondta, hogy a gint 96 százalékosra főzik, amelyet tovább hígítanak és megágyaznak gyógynövényekkel. A Gay Hussar esetében a gint hárslevelű vodkával keverik, amely magyaros karaktert ad az italnak. A szőlős lecsengés végig velünk van a kóstolás során, amely egészen kellemes játékot űz a fűszerekkel, amelyek boróka, koriander, angelika, babér, citromhéj, homoktövis, mandula, orris gyökér és hárs. Elsőre soknak tűnhet ennyi fűszer egy ginben, azonban a hárs mélysége és textúrája viszi a prímet, amely egybeolvad a babér és a citrus zamatával, folyékony az ízvilág, kellemesen fűszeres az ital. A Gay Hussar az első magyar sipping gin, azaz magában is fogyasztható. A kóstolás során tulipánalakú pálinkáspohárból ízleljük a gint, és valóban a legminőségibb magában fogyasztott szeszes italokkal is felveszi a versenyt. A gin single-shot technológia szerint készül, amely eljárás során a lepárlást követően a hígításhoz csak vizet használnak, egyéb adalékanyag és színezék nem kerül a párlat és víz elegyéhez. A ginek nagy részét egy koncentrátumból hígítják vissza alkohol és víz keverékével, azonban a sinlge-shot technológia nem ez az út, a módszer miatt ugyanis az előállítható mennyiség korlátozott, ezt azonban nem áldozhatjuk fel egy ilyen magas minőség oltárán. Ihászi Dániel azt is megosztotta a Hype&Hyperrel, hogy közel két éven keresztül kísérletezett, és közel száz főzést végzett, mire megtalálta a Gay Hussar lelkét és lényegét, a tökéletes receptúrát. A gint évi 3-4 ezres palackszámban állítják elő, Ihászi Dánielnek pedig afféle hobbiként jött a párlatfőzés, ugyanis árupiaci brókerként dolgozik, aki ki szeretett volna törni a tőzsde-internet-telefonok háromszögből. Jó szívvel mondhatom, hogy sikerült, magában és koktél formájában is egészen kiemelekdő az ital. A Gay Hussar aranyérmet nyert a The Spirits
Business Spring Tasting 2022 versenyén, és bronz medált a desztillált gin kategóriában az IWSC Spirit 2022-es megmérettetésén, ezzel pedig felkerült a nemzetközi porondra.