Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gay Hussar Natural Dry Gin 0,7l

Ár:
13.090 Ft
Menny.:db
Átlagos értékelés: Nem értékelt
Gay Hussar Gin egy friss és autentikus magyar gin, small batch kiadásban.
Elérhetőség: Raktáron
Szállítási díj: 1.549 Ft
Egységár: 18.700,00 Ft/l
Szerezhető hűségpontok: 655
INGYENES szállítás 20.000 Ft feletti rendelésnél!
Törés garancia
KáTé Törés Garancia

A termékeket gondosan csomagoljuk, biztos lehetsz benne, hogy épségben megkapod rendelésedet.
Pénzvisszafizetési Garancia
Pénzvisszafizetési Garancia

Ha meggondolnád magad, küldd vissza a terméket bontatlanul, és visszafizetjük az árát.

Biztonságos fizetés

Az oldalunkon minden szükséges lépést megtettünk, hogy biztonságban tudd az adataidat.

Leírás

A Gay Hussar elemi szinten magyar. A lepárlás a tokaj-hegyaljai Bodrogkisfalúdon történik a Seven Hills főzdéjében, a gint gabonaszesz és tokaji hárslevelű szőlőből készült párlat keveréke teszi páratlanná. Ihászi Dániel, a Gay Hussar megálmodója a Hype&Hypernek elmondta, hogy a gint 96 százalékosra főzik, amelyet tovább hígítanak és megágyaznak gyógynövényekkel. A Gay Hussar esetében a gint hárslevelű vodkával keverik, amely magyaros karaktert ad az italnak. A szőlős lecsengés végig velünk van a kóstolás során, amely egészen kellemes játékot űz a fűszerekkel, amelyek boróka, koriander, angelika, babér, citromhéj, homoktövis, mandula, orris gyökér és hárs. Elsőre soknak tűnhet ennyi fűszer egy ginben, azonban a hárs mélysége és textúrája viszi a prímet, amely egybeolvad a babér és a citrus zamatával, folyékony az ízvilág, kellemesen fűszeres az ital. A Gay Hussar az első magyar sipping gin, azaz magában is fogyasztható. A kóstolás során tulipánalakú pálinkáspohárból ízleljük a gint, és valóban a legminőségibb magában fogyasztott szeszes italokkal is felveszi a versenyt. A gin single-shot technológia szerint készül, amely eljárás során a lepárlást követően a hígításhoz csak vizet használnak, egyéb adalékanyag és színezék nem kerül a párlat és víz elegyéhez. A ginek nagy részét egy koncentrátumból hígítják vissza alkohol és víz keverékével, azonban a sinlge-shot technológia nem ez az út, a módszer miatt ugyanis az előállítható mennyiség korlátozott, ezt azonban nem áldozhatjuk fel egy ilyen magas minőség oltárán. Ihászi Dániel azt is megosztotta a Hype&Hyperrel, hogy közel két éven keresztül kísérletezett, és közel száz főzést végzett, mire megtalálta a Gay Hussar lelkét és lényegét, a tökéletes receptúrát. A gint évi 3-4 ezres palackszámban állítják elő, Ihászi Dánielnek pedig afféle hobbiként jött a párlatfőzés, ugyanis árupiaci brókerként dolgozik, aki ki szeretett volna törni a tőzsde-internet-telefonok háromszögből. Jó szívvel mondhatom, hogy sikerült, magában és koktél formájában is egészen kiemelekdő az ital. A Gay Hussar aranyérmet nyert a The Spirits
Business Spring Tasting 2022 versenyén, és bronz medált a desztillált gin kategóriában az IWSC Spirit 2022-es megmérettetésén, ezzel pedig felkerült a nemzetközi porondra.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!